IPMA B – Assessmentbegeleiding

IPMA B is bestemd voor de ervaren professional. Met het IPMA B-certificaat bewijs je complexe projecten, programma’s of portfolio’s zelfstandig te kunnen leiden.

Doelgroep

Certificeren op IPMA B-niveau kan op drie domeinen: project-, programma en portfolio. IPMA B projectmanagement is voor de ervaren projectmanager, IPMA B programmamanagement is voor de ervaren programmamanager, IPMA B portfoliomanagement is voor de ervaren portfoliomanager.

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor IPMA B projectmanagement vind je hier. Voldoe je niet aan deze toelatingseisen, dan is wellicht IPMA C – Certified Project Manager een goed alternatief.

De toelatingseisen voor IPMA B programmamanagement vind je hier.

De toelatingseisen voor IPMA B portfoliomanagement vind je hier.

Neem bij twijfel contact met ons op.

Onderwerpen en aanpak

De IPMA B assessmentbegeleiding bestaat globaal uit de volgende drie stappen:

  1. Intake
  2. Theorietraining
  3. Review en begeleiding
  4. Oefeninterview

Bij de intake wordt gekeken of je aan de gestelde eisen voldoet, of binnen de gestelde termijn aan de eisen kunt voldoen. Ook wordt besproken welke documenten je voor het assessment bij IPMA Certificering dient in te leveren en op welke manier deze ingevuld moeten worden.

De theorietraining bestaat vooral uit zelfstudie, waarbij eventuele vragen ‘op afstand’ of bij jou op locatie doorgenomen kunnen worden. Dit zal aangevuld worden met hints en tips voor de praktijk en het examen. De review en begeleiding bestaat uit het reviewen van de benodigde documenten en begeleiding hoe de documenten het beste ingevuld of opgesteld kunnen worden. Tevens zal steeds vooruit gekeken worden naar het assessment. De theorietraining en review en begeleiding kunnen veelal parallel plaatsvinden.

Bij het oefeninterview wordt gekeken hoe klaar je bent voor het werkelijke assessment.

Studiebelasting

Gemiddeld is de doorlooptijd van de assessmentbegeleiding ongeveer vijf maanden. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de tijd die je er zelf voor kan en wilt vrijmaken. Het opstellen van de documenten kost gemiddeld zo’n 50 tot 70 uur.

Investering

De assessmentbegeleiding is een individueel traject. Naast de begeleiding op afstand (per e-mail en/of telefoon) bestaat het uit enkele bijeenkomsten. Deze kunnen overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Certificering

De IPMA B assessmentbegeleiding bereid je optimaal voor op het officiële IPMA B assessment. De opleiders zijn echter niet bevoegd om de IPMA assessments af te nemen. Deze worden extern afgenomen door IPMA Certificering. Het boeken van het assessment en de financiële afhandeling daarvan regel je dus rechtsreeks met hen. Kijk voor actuele tarieven op IPMA Certificering tarieven. Wij kunnen het assessment ook voor je boeken en verrekenen. In dat geval wordt de genoemde investering vermeerderd met de kosten van het assessment en €30,- afhandelingskosten per assessment.

Het IPMA B certificaat is 5 jaar geldig.

Vragen, advies of offerte?

Heb je nog vragen, behoefte aan een gericht advies of wil je een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact   Ik wil een offerte