IPMA D

IPMA D is het traject voor de beginnende projectmanager, of de wat meer ervaren projectmedewerker met behoefte aan theoretische onderbouwing. Gedurende het IPMA D traject vergaar je theoretische kennis op alle gebieden van projectmanagement. Ook zul je kritisch je eigen functioneren binnen projecten leren beoordelen.

Doelgroep

Beginnende projectmanagers of de wat meer ervaren projectmedewerkers met HBO denk- en werkniveau die gecertificeerd willen worden. Er zijn geen toelatingseisen, maar enige projectmanagementervaring is wel wenselijk.

Onderwerpen en aanpak

Alle IPMA niveaus behandelen 28 competenties: 13 vaktechnische, 10 gedragsmatige en 5 contextuele competenties:

Vaktechnische competenties
(Practice)
Gedragsmatige competenties
(People)
Contextuele competenties
(Perspective)
V1. ProjectaanpakG1. Zelfreflectie en zelfmanagementC1. Strategie
V2. Eisen en doelenG2. Persoonlijke integriteit en betrouwbaarheidC2. Besturing, structuren en processen
V3. ScopeG3. Persoonlijke communicatieC3. Compliance, wet- en regelgeving
V4. TijdG4. Relaties en betrokkenheidC4. Invloed en belangen
V5. Organisatie en informatieG5. LeiderschapC5. Cultuur en waarden
V6. KwaliteitG6. Teamwerk
V7. FinanciënG7. Conflicten en crisis
V8. Mensen en middelenG8. Vindingrijkheid
V9. InkoopG9. Onderhandelen
V10. Plannen en beheersingG10. Resultaatoriëntatie
V11. Risico's en kansen
V12. Belanghebbenden
V13. Verandering en transformatie

Tijdens de training komen de meeste van deze competenties aan bod. Een deel van de competenties zul je bestuderen door middel van zelfstudie tussen de trainingsdagen door. Uiteraard kunnen vragen daarover aan de trainer gesteld worden. De behandelde competenties worden gekoppeld aan jouw praktijk, de praktijk van je medecursisten en de praktijk van de trainer. Praktijkgericht, dus naast een goede voorbereiding op het IPMA D examen kun je er in de praktijk direct mee aan de slag!

Studiebelasting

Om het optimale uit de trainingsdagen te halen, moet je rekening houden met 4 tot 8 uur zelfstudie per trainingsdag, ofwel 2 tot 4 uur per dagdeel. In totaal moet je rekening houden met 60 tot 80 uur zelfstudie om goed voorbereid op het examen te verschijnen. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van je voorkennis, niveau en ervaring.

Investering in-company

De training bestaat uit vier dagen of acht dagdelen. De training kan overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers is het meest effectief. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Investering individuele training

De training bestaat uit vier sessies van een dagdeel. De training kan overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Jij bepaalt waar je de accenten op wilt leggen, wanneer je wilt starten en hoe lang je erover wilt doen. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Certificering

De training bereid je optimaal voor op het officiële IPMA D examen. De opleiders zijn echter niet bevoegd om de IPMA examens af te nemen. Deze worden extern afgenomen door IPMA Certificering. Het boeken van het examen en de financiële afhandeling daarvan regel je dus rechtsreeks met hen. Kijk voor actuele tarieven op IPMA Certificering tarieven. Wij kunnen het examen ook voor je boeken en verrekenen.

Het IPMA D – Project Management Associate certificaat is vijf jaar geldig.

Vragen, advies of offerte?

Heb je nog vragen, behoefte aan een gericht advies of wil je een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact   Ik wil een offerte