Projectmatig Creëren

Projectmatig Creëren is een van de toonaangevende methoden op gebied van projectmanagement in Nederland. De methode geeft nadrukkelijk extra aandacht aan het ontwikkelen en borgen van commitment onder alle betrokkenen bij het project, vooral ten aanzien van de relatie tussen het team en de opdrachtgever.

Doelgroep

Beginnende projectmanagers, de wat meer ervaren projectmedewerkers en iedereen die op welke manier dan ook berokken is bij projecten. Er zijn geen toelatingseisen, maar enige projectervaring is wel wenselijk.

Onderwerpen en aanpak

Projectmatig Creëren is een andere aanpak van projectwerk. Bij Projectmatig Creëren wordt de traditionele kracht van projectmanagement gecombineerd met de kracht van scheppend vermogen, commitment, samenwerking, plezier en inspiratie. Het is een aanpak die niet knelt als een korset maar het project ruggengraat geeft. Daarmee wordt  bedoeld: stevigheid en flexibiliteit met daaromheen ruimte voor groei en ontwikkeling. Zo is de training ook opgezet.

De onderwerpen uit Projectmatig Creëren worden gekoppeld aan jouw praktijk, de praktijk van je medecursisten en de praktijk van de trainer. Praktijkgericht, dus je kunt er in de praktijk direct mee aan de slag!

De onderwerpen uit Projectmatig Creëren zijn:

1. De essentie11. Projectorganisatie21. Persoonlijk leiderschap
2. Projecten, programma's en processen12. Communicatie22. Insights
3. Fasen in een project13. Informatie23. Projecten en de lijnorganisatie
4. Het projectcontract14. Risicomanagement24. Afronden en evaluatie
5. De projectdefinitie15. Krachtenveldanalyse25. Projectmatig Creëren implementeren
6. Structureren16. De Projectstart-up (PSU)
7. Projectbeheersing17. De collectieve intake
8. Tijd en planning18. De Projectleider
9. Geld19. De opdrachtgever
10. Kwaliteit20. Projectteam en teamontwikkeling

Studiebelasting

Om het optimale uit de trainingsdagen te halen, moet je rekening houden met 4 uur voorbereiding per trainingsdag, ofwel 2 uur per dagdeel.

Investering in-company

De training bestaat uit twee dagen of vier dagdelen. De training kan overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers is het meest effectief. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Investering individuele training

De training bestaat uit twee sessies van een dagdeel. De training kan overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Jij bepaalt waar je de accenten op wilt leggen, wanneer je wilt starten en hoe lang je erover wilt doen. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Vragen, advies of offerte?

Heb je nog vragen, behoefte aan een gericht advies of wil je een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact   Ik wil een offerte