Risicomanagement

PRINCE2 is een veelgebruikte projectmanagement methodiek, die geschikt is voor projecten van uiteenlopende omvang. PRINCE2 is een generieke ‘best practice’ projectmanagement aanpak met duidelijke spelregels voor het opzetten en managen van projecten.

De training of cursus PRINCE2 is qua inhoud en opzet bij alle opleiders gelijk. Dit heeft o.a. te maken met de accreditatie eisen die AXELOS aan de PRINCE2-aanbieders stelt. Uit onderzoek is gebleken dat de koppeling tussen theorie en praktijk vaak onvoldoende aan bod komt.
Wij hebben ervoor gekozen om naast de reguliere PRINCE2-trainingen aanvullende modules aan te bieden om de geleerde theorie in de praktijk te brengen.

Deze module Risicomanagement behandelt het aspect risico in een project van opstarten tot en met afsluiten. Daarbij wordt kort de relatie naar de Best Practice Management of Risk (M_o_R) gelegd.

Na deze module kunnen de overige modules gevolgd worden:

De module is gebaseerd op een scenario en op basis van dit scenario, met ondersteuning van de trainer, worden de stappen doorlopen om risico’s te identificeren, beoordelen en beheersen. Het scenario loop door vanuit de module Opstarten van een project – opstellen projectvoorstel.

Doelgroep

De module is zeer geschikt voor PRINCE2-gecertificeerden, zowel Foundation als Practitioner. Zij kunnen hun theoretische achtergrond omzetten naar de praktijk. Daarnaast is deze module ook geschikt voor anderen die willen weten hoe men omgaat met onzekerheden in een project, van hen wordt enige studievoorbereiding gevraagd.

Onderwerpen en aanpak

In deze module leer je m.b.v. risicomanagement de onzekerheden binnen een project te identificeren, beoordelen en beheersen.

De module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat is risicomanagement binnen een project
  • Bepalen van de risicomanagementaanpak
  • Risico’s identificeren
  • Risico’s beoordelen
  • Maatregelen bepalen en implementeren
  • Verantwoordelijkheden.

Hierbij leer je werken met de volgende PRINCE2 templates:

  • Risicomanagementaanpak
  • Risicoregister.

Daarnaast wordt een aantal templates kort toegelicht:

  • Dagelijks logboek
  • Projectvoorstel.

Studiebelasting

Van deelnemers zonder PRINCE2-vooropleiding wordt enige studievoorbereiding gevraagd. Dit komt neer op ongeveer 2 uur.

Investering in-company

De training bestaat uit één dag of twee dagdelen. Er is geen examen aan verbonden. De training kan overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. De groep moet minimaal uit 6 en maximaal 12 deelnemers bestaan. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Certificering

Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een deelnamecertificaat.

Vragen, advies of offerte?

Heb je nog vragen, behoefte aan een gericht advies of wil je een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact   Ik wil een offerte

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.