IPMA C – Assessmentbegeleiding

Met een IPMA level C certificering laat je zien over zowel een stevige basis als projectmanager te beschikken, als de capaciteit te hebben de projectmanager van complexe projecten te kunnen ondersteunen. Het IPMA C-traject laat je op een professionele manier naar projecten kijken, met als doel je projectmanagement naar een hoger niveau te tillen.

Het volledige IPMA C-traject bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel in de vorm van een assessment. Je begint met het theoriedeel. Na het behalen van het examen krijgt je een deelcertificaat. Om het volwaardige IPMA C-certificaat te kunnen verkrijgen, dien je binnen 18 maanden na inschrijving bij IPMA Certificering voor het IPMA C theorie-examen het IPMA C-assessment succesvol af te ronden.

Ben je nog niet in het bezit van een geldig IPMA C-theoriecertificaat? Kijk dan bij IPMA C. Onderstaande gaat over het praktijkdeel, ofwel de begeleiding naar het assessment.

Doelgroep

Projectmanagers en projectleiders met minimaal drie jaar ervaring.

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor het assessment zijn o.a.:

 • Het gehele IPMA C-traject dient binnen 18 maanden na aanmelding bij IPMA Certificering voor IPMA C theorie-examen te zijn afgerond.
 • Je dient de laatste 6 jaar minimaal 36 niet-overlappende maanden ervaring als projectmanager of deelprojectmanager van projecten op IPMA C-niveau te hebben opgedaan. Uitgangspunt daarbij is dat je ongeveer de helft van je werktijd aan projecten hebt besteed: 36 maanden en 2.500 uur.
 • Projecten op IPMA C-niveau hebben een minimale complexiteitsscore van 16 (zie toelatingseisen IPMA Certificering). Verder gelden als indicatieve richtlijnen voor projecten op IPMA C-niveau:
  • De periode dat je verantwoordelijk projectmanager was, is minimaal 3 maanden;
  • De geplande en werkelijke doorlooptijd van het project is minimaal 3 maanden;
  • Het aantal mensen dat je hebt aangestuurd is minimaal 5;
  • Het aantal uur dat deze mensen aan het project hebben besteed, is in totaal minimaal 1.100 uur;
  • Het aantal uur dat je als projectmanager aan dit project hebt besteed, is minimaal 200 uur;
  • Het project kende minimaal 4 belanghebbende partijen.

Meer informatie vind je op toelatingseisen IPMA Certificering.

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen, of kun je er binnen de gestelde termijn niet aan voldoen, dan adviseren wij je om je IPMA C theoriecertificaat om te laten zetten naar een IPMA D – Project Management Associate certifiaat. Bij IPMA Certificering vind je meer informatie over deze omzetting. Neem bij twijfel contact met ons op.

Onderwerpen en aanpak

De IPMA C assessmentbegeleiding bestaat globaal uit de volgende drie stappen:

 1. Intake
 2. Review en begeleiding
 3. Oefeninterview

Bij de intake wordt gekeken of je aan de gestelde eisen voldoet, of binnen de gestelde termijn aan de eisen kunt voldoen. Ook wordt besproken welke documenten je voor het assessment bij IPMA Certificering dient in te leveren en op welke manier deze ingevuld moeten worden.

De review en begeleiding bestaat uit het reviewen van de benodigde documenten en begeleiding hoe de documenten het beste ingevuld of opgesteld kunnen worden. Tevens zal steeds vooruit gekeken worden naar het assessment.

Bij het oefeninterview wordt gekeken hoe klaar je bent voor het werkelijke assessment.

Studiebelasting

Gemiddeld is de doorlooptijd van de assessmentbegeleiding ongeveer drie maanden. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de tijd die je er zelf voor kan en wilt vrijmaken. Het opstellen van de documenten kost gemiddeld zo’n 40 tot 60 uur.

Investering

De assessmentbegeleiding is een individueel traject. Naast de begeleiding op afstand (per e-mail en/of telefoon) bestaat het uit twee of drie bijeenkomsten. Deze kunnen overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Bij jou op locatie of via een Virtual Classroom. Ben je benieuwd naar de actuele prijs? Neem gerust contact met ons op.

Certificering

De IPMA C assessmentbegeleiding bereid je optimaal voor op het officiële IPMA C assessment. De opleiders zijn echter niet bevoegd om de IPMA assessments af te nemen. Deze worden extern afgenomen door IPMA Certificering. Het boeken van het assessment en de financiële afhandeling daarvan regel je dus rechtsreeks met hen. Kijk voor actuele tarieven op IPMA Certificering tarieven. Wij kunnen het assessment ook voor je boeken en verrekenen.

Het IPMA C – Certified Project Manager certificaat is 5 jaar geldig.

Vragen, advies of offerte?

Heb je nog vragen, behoefte aan een gericht advies of wil je een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact   Ik wil een offerte